Walk the rugged Anglesey Coast
Ontdek de prachtige natuur van het Isle of Anglesey in Noord-Wales tijdens deze wandelreis langs het oostelijke en noordelijke gedeelte van het Isle of Anglesey Coastal Path. Geniet van de diversiteit van het eiland en ontdek de schitterende natuur, met zijn spectaculaire kliffen en ‘Blauwe Vlag’ stranden, en de vele historische bezienswaardigheden.
Boek nu
vanaf € 788 p.p.
Wales | Noord Wales | Holyhead Mountain
Wandelreis Wales | Walk the rugged Anglesey Coast
Het Isle of Anglesey, of ‘Ynys Môn’ in het Welsh, is het grootste eiland van Noord-Wales en u vindt hier prachtige kastelen, vuurtorens, Celtic trails en adembenemde natuur. U wandelt door schitterende landschappen en u verblijft in kleinschalige hotels en guest houses in pittoreske dorpjes en stadjes.
Highlights
• Isle of Anglesey
• Beaumaris
• Penmon Priory
• Moelfre
• Swtan Cottage
• Sail Loft Centre

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
Wales | Noord Wales | Holyhead Mountain
Wales | Noord Wales | Holyhead Mountain

De reis van dag tot dag

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar het treinstation van Bangor in Noord-Wales. Hier wordt u opgehaald en u wordt naar uw accommodatie in de omgeving van de Menai Bridge gebracht. In uw accommodatie neemt onze agent de routes voor de komende dagen met u door en u ontvangt hier ook de kaarten en reisinformatie.
Dag 2
U wordt naar Beaumaris gebracht, een plaats die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en die voornamelijk bekend is vanwege zijn schitterende kasteel. U wandelt de kustroute naar Llanddona en onderweg kunt u een bezoek brengen aan Penmon Priory and Dovecote and Well, dat dateert uit de 11e eeuw. U eindigt uw wandeling bij het prachtige Red Wharf Bay, van waar u weer terug wordt gebracht naar uw accommodatie. De wandeling is ca. 15 km lang.
Dag 3
U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar Llanddona gebracht, van waar u naar het vissersdorpje Moelfre wandelt, aan de oostkust van Anglesey. Moelfre staat bekend om zijn scheepswrakken en maritieme geschiedenis. De wandeling is ca. 14 km lang.
Dag 4
Vanuit uw accommodatie wandelt u langs de oostkust naar het prachtige Point Lynas met zijn vuurtoren. Onderweg loopt u over mooie zandstranden, langs akkers en over Dulas Estuary. U wordt bij Point Lynas opgehaald en teruggebracht naar uw accommodatie. De wandeling is ca. 17,5 km lang.
Dag 5
U wordt weer opgehaald bij uw accommodatie en u wordt naar Lynas gebracht. Tijdens de wandeling loopt u door Amlwch Port, dat in de 18e eeuw bekendstond vanwege de export van koper. Bezoek het Sail Loft Centre en leer alles over de geschiedenis van deze welvarende stad in vervlogen tijden. U wandelt verder langs de ruige kustlijn, St. Patrick’s Church en de Old Brick Works bij Porthwen en u eindigt in Cemaes Bay. Misschien ziet u nog wel zeehonden en dolfijnen, deze worden hier vaak gespot. De wandeling is ca. 14,5 km lang.
Dag 6
U wandelt van Cemaes naar Church Bay langs het Cemlyn Nature Reserve, dat bekend staat om zijn stern kolonie die hier in de lente nestelt. U wandelt verder langs de noordkust naar Church Bay. Kom aan het einde van de wandeling even heerlijk op adem in Wavecrest Cafe en bezoek Swtan Cottage, de enige overgebleven cottage op het eiland met een rieten dak. U wordt hier weer opgehaald en teruggebracht naar uw accommodatie. De wandeling is ca. 17 km lang.
Dag 7
Van Cemaes Bay wandelt u naar Holyhead. U wandelt langs Trefadog Beach en het Alaw Estuary naar het Penrhos Nature Reserve. De wandeling is ca. 22 km lang, maar kan ingekort worden.
Dag 8
Uw reis is helaas alweer ten einde gekomen. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar Bangor Station gebracht.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kun u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kun u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europa dekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 7 overnachtingen inclusief ontbijt
• uitgebreid informatiepakket met o.a. kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• bagage transport op de wandeldagen
Niet inbegrepen
• transfer naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelreis
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!