• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Isle of Wight Coast Path
Uw wandelroute begint in Ryde en voert u langs de prachtige kust van Isle of Wight. U wandelt het eiland rond en onderweg geniet u van prachtige uitzichten en sfeervolle stadjes. Bekijk de krijtrotsen bij The Needles, de spectaculaire kust bij Freshwater Bay en het pittoreske plaatsje Shanklin. Een wandelreis die u het mooiste van Isle of Wight laat zien!
Boek nu
vanaf € 806 p.p.
Wandelreis Engeland | Isle of Wight Coast Path
Het Isle of Wight Coast Path is een 112 kilometer lange route rondom het eiland. Onderweg is er genoeg interessants te zien, zoals historische bezienswaardigheden en spectaculaire uitzichten. Isle of Wight heeft veel gezellige plaatsen die u een warm welkom heten.

Lengte: ca. 112 km
Wandelroute:
Ryde - Freshwater Bay - Ryde
Wandeldagen: 6
Afstand per dag: ca. 13-25,5 km.
Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor de meer ervaren wandelaar.
Highlights
• The Needles
• Alum Bay
• Shanklin
• Sandown
• Culver Down
• Freshwater Bay

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Wanneer u deze reis aanvraagt via onze website zullen wij deze inboeken bij onze agent. Wij weten pas na bevestiging van de agent in welke accommodatie(s) u zult verblijven. We zullen altijd een kamer met privé badkamer voor u boeken. Een overzicht van de geboekte accommodaties ontvangt u pas bij uw reisbescheiden.

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in of in de omgeving van Ryde
• 1 nacht in of in de omgeving van Cowes
• 1 nacht in of in de omgeving van Yarmouth
• 1 nacht in of in de omgeving van Freshwater Bay
• 1 nacht in of in de omgeving van Chale
• 1 nacht in of in de omgeving van Sandown
• 1 nacht in of in de omgeving van Ryde
Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Ryde voor uw eerste overnachting. Wanneer u wat tijd te besteden heeft, kunt u een bezoek brengen aan Osborne House. Dit vakantiehuis van Koningin Victoria en Prins Albert is een lust voor het oog. U kunt de staatskamers bezoeken met een prachtig interieur om vervolgens een wandeling door de tuinen te maken, waar u een schitterend uitzicht heeft op de Solent.
Dag 2
Uw echte wandelreis begint vandaag! U vertrekt vanuit Ryde naar Cowes voor een wandeling van circa 13 kilometer. De wandeling loopt deels langs de Solent. Bij mooi en helder weer kunt u in de verte Portsmouth zien liggen.
Dag 3
De route loopt vandaag van Cowes naar Yarmouth, over circa 25,5 kilometer. U wandelt vandaag langs de kust waarbij u uitzicht heeft op de Solent en Southampton Water. U passeert de kliffen bij Gurnard Bay. De route gaat vandaag deels inlands waarbij u door de dorpjes Porchfield en Newton komt. Uw wandeldag eindigt vandaag in Yarmouth, een charmant havenstadje met als meest belangrijke bezienswaardigheid Yarmouth Castle.
Dag 4
Vandaag staat er een iets kortere wandeling op het programma. De route loopt van Yarmouth naar Freshwater Bay, over circa 14,5 kilometer. Vandaag staan The Needles op het programma. U maakt een mooie wandeling langs de kust waarbij u uitzicht heeft op deze schitterende krijtrotsen die uit zee oprijzen. Via het glooiende heuvellandschap gaat u verder naar Freshwater Bay.
Dag 5
De route loopt vandaag van Freshwater Bay naar Chale, over circa 19 kilometer. U komt vandaag langs de kliffen van Compton Down en Hannover Point met zijn fossielen. Tijdens deze route heeft u een fantastisch uitzicht over zee.
Dag 6
Vandaag loopt u van Chale naar Sandown, over circa 19 kilometer. U wandelt vandaag naar Blackgang, één van de meest spectaculaire kliffen van het eiland. Ook komt u langs het meest zuidelijke punt van Wight, St Catherine’s Point. U loopt verder naar het dorpje St Lawrence, voordat u afzakt naar de kust. U komt hierbij voorbij de botanische tuinen en de Victoriaanse badplaats Ventnor. Via de boulevard van Bonchurch en Landlip gaat u naar het pittoreske Shanklin met zijn beroemde huisjes met rieten daken.
Dag 7
Vandaag loopt u het laatste deel van het Isle of Wight Coast Path. U wandelt van Sandown naar Ryde, over circa 21 kilometer. Via de kliffen van Culver Down loopt u naar het dorpje Bembridge, gelegen op het meest oostelijke punt van het eiland. U passeert de haven en het strand van St. Helens Duver. U volgt de kustroute naar Ryde, waarbij u wederom een fantastisch uitzicht heeft op de Solent en Portsmouth op de achtergrond.
Dag 8
Dit is alweer de laatste dag van uw vakantie. We hopen dat u genoten heeft van uw wandelreis! Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid terug naar huis keren.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij u in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 7 overnachtingen inclusief ontbijt
• Uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• Bagage transport op wandeldagen
Niet inbegrepen
• Transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie accommodaties
--
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig w...
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig worden bezocht door onze plaatselijke agenten, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

De B&B's variëren van traditionele boerderijen tot moderne bungalows en van pensions tot kleine familiehotels. De meeste B&B's hebben een ontbijtruimte en in sommige B&B's kan de gastheer/vrouw ook een diner verzorgen. Gedurende uw verblijf in B&B’s kunt u het echte Engelse leven ontdekken en zult u de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die de Engelsen zo eigen is.

Wij bieden kamers aan met privé faciliteiten, u heeft dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op uw kamer bevinden of op de gang. Uw verblijf is inclusief Engels ontbijt.

Zodra de boeking door onze agent is bevestigd, sturen wij u een accommodatielijst met de accommodaties die voor u zijn geboekt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden