Eiland hoppen op de Hebriden
Tijdens deze bijzondere individuele groepsreis maakt u een mooie zeiltocht rond de Schotse Westkust. De reis gaat van Oban naar Mull, waar verschillende eilandjes liggen die u kunt aanlopen. Als u van wandelen, wildlife en natuurschoon houdt is deze reis een echte aanrader!
Boek nu
vanaf € 895 p.p.
Schotland | Binnen Hebriden | Iona
Individuele groepsreis Schotland | Vaarvakantie Hebriden
De zee rond de Schotse Westkust biedt een waanzinnig en spectaculair zeilgebied. Vanaf Oban vaart u naar Mull en afhankelijk van het weer bezoekt u talrijke andere eilandjes. U verblijft 7 nachten op het comfortabele zeilschip Steady met een traditioneel uiterlijk. Een bijzondere manier om de Schotse eilanden te verkennen!
Highlights
Vertrek op 19 mei, 17 & 24 juni 2018
• U reist in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers
• Alle maaltijden en niet alcoholische drankjes zijn inbegrepen (uitgezonderd 1x diner aan land op eigen kosten)
• Crew van 2 vaste bemanningsleden
• Binnen-Hebriden, zoals Isle of Mull
• Small Isles, zoals Eigg en Rum
• Iona

Steady Sailing
Steady Sailing

De reis van dag tot dag

Reisschema
U verblijft 7 nachten aan boord van het zeilschip Steady. Aan boord zijn vier 2-persoonshutten met stapelbedden.

De reis vertrekt op 19 mei, 17 en 24 juni 2018 vanuit Oban naar het kleurrijke vissersplaatsje Tobermory op het eiland Mull. Rond Mull zijn diverse eilanden die u vanuit Tobermory kunt aanlopen. Waar u uiteindelijk heen zeilt wordt bepaald aan de hand van het weerbericht. Richting het noorden liggen the Small Isles. De vier eilanden bestaande uit Muck, Eigg, Rum en Canna hebben allemaal een totaal eigen karakter. Rum is het grootste eiland en is sinds 1957 in bezit van de Nature Conservancy Council, die het tot beschermd natuurgebied verklaarde. Vroeger was het een actieve vulkaan wat duidelijk zichtbaar is aan de vorm van het landschap. Het kleinste eiland is Canna. Een heuvelachtig en groen eiland waar in de haven zeehonden luieren op de rotsen. Op de hoge ijzerhoudend basalt kliffen leeft een grote kolonie papegaaiduikers. Canna is een oase van rust met vriendelijke mensen die leven in een kleine commune. Wanneer er een zuidelijke koers wordt genomen zeilt u langs de prachtige kustlijn van Mull en passeert u Treshnish en Staffa. Bij rustig weer en niet teveel golfslag kunt u met de dinghy Fingal’s cave van dichtbij bekijken. Dit is de grootste grot van Staffa. Ook de eilandjes Iona en Colonsay horen tot de mogelijkheden in deze week. Er is veel wildlife in dit gebied en vaak worden er zeehonden, dolfijnen, bruinvissen, walvissen en reuzenhaaien gespot. Op diverse eilanden zijn broedgebieden voor veel vogelsoorten zoals de papegaaiduikers en Jan van Genten. Al u een verrekijker heeft, neem die dan zeker mee!

Jachthavens zijn er niet op deze eilanden dus het zeilschip licht voor anker. Er wordt gebruik gemaakt van de bijboot om de eilanden te bezoeken.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kun u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kun u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europa dekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• crew van 2 vaste bemanningsleden
• alle scheeps- en schoonmaakkosten
• alle maaltijden en niet alcoholische drankjes (uitgezonderd 1x diner aan land op eigen kosten)
• beddengoed en handdoeken
• reddingsvesten
Niet inbegrepen
• vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
• aan- en afreis naar het schip
• persoonlijke uitgaven, eventuele entree kosten
• alcoholische drankjes aan boord
• gebruik MUSTO BR1 zeilpak (broek+jas) Maat S t/m XXL (te huur voor €45,- per reis)
Bijzonderheden
Indien u het MUSTO BR1 zeilpak (broek+jas) Maat S t/m XXL wilt huren (€45,- per reis) dan kunt u dit vermelden in het opmerkingen veld tijdens het maken van uw boeking.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Zeilschip Steady
Schotland-Highlands-Inverness
Tijdens deze reis verblijft u aan boord van het zeilschip Steady.

Steady is een stoere in staal...
Tijdens deze reis verblijft u aan boord van het zeilschip Steady.

Steady is een stoere in staal uitgevoerde stagzeilkits met een traditioneel uiterlijk. Al vanaf de bouw in 1993 werd zij ingericht als charterschip voor gezelschappen tot 8 passagiers. Het schip heeft veel ruimte zowel boven- als onderdeks. In de ruime deksalon met rondom uitzicht bevindt zich ook de navigatiehoek met moderne navigatie- en communicatie apparatuur.

Benedendeks is er een royale goed uitgeruste kombuis, de hoofdsalon met bar, 4 x 2-persoons hutten en een aparte ruimte voor douche en toilet. Er is koud en warm stromend water en het schip wordt verwarmd met dieselkachels. In alle hutten is centrale verwarming.
Lees meer
Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!