• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Cowal Way
De Cowal Way is een fantastisch route met alles wat de westkust van Schotland te bieden heeft. Het Cowal schiereiland biedt een gevarieerd landschap met diepe valleien en uitzicht op de bergen en over open heidevelden. De Cowal Way gaat langs stille bossen, bloeiende weiden en mooie zandstranden, met een verscheidenheid aan geologische wonderen zoals watervallen en opgestapelde stenen. De vele steden en dorpen langs de wandeling zijn vol van karakter en u kunt langs de route kastelen en andere historische bezienswaardigheden bewonderen.
Boek nu
vanaf € 649 p.p.
schotland cowal way strachur.jpg
Wandelreis Schotland | Cowal Way
Afstand per dag: ca. 11-25 km.
Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor de meer ervaren wandelaar. De wandelingen variëren van middelzwaar tot uitdagend en kunnen over moeilijk begaanbare paden voeren. Op enkele wandeldagen dient u lichte hoogteverschillen te overbruggen.
Highlights
• Struth Ban Falls
• Allt Robuic Gorge
• Cowal Peninsula
• Loch Lomond
• Asgog Castle
• The Cobbler Mountain

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Wanneer u deze reis aanvraagt via onze website zullen wij deze inboeken bij onze agent. Wij weten pas na bevestiging van de agent in welke accommodatie(s) u zult verblijven. We zullen altijd een kamer met privé badkamer voor u boeken. Een overzicht van de geboekte accommodaties ontvangt u pas bij uw reisbescheiden.
schotland cowal way hiking route ben arthur.jpg
schotland cowal way hiking route ben arthur.jpg

De reis van dag tot dag

REISSCHEMA
• 2 nachten in of in de omgeving van Tighnabruaich
• 1 nacht in of in de omgeving van Glendaruel
• 1 nacht in of in de omgeving van Strachur
• 1 nacht in of in de omgeving van Lochgoilhead
• 1 nacht in of in de omgeving van Arrochar
Dag 1
Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Tighnabruaich voor de eerste overnachting.
Dag 2
U wordt per transfer naar Portavadie gebracht vanwaar de eerste wandeling start. U wandelt naar Tighnabruaich over zo'n 11 kilometer. U wandelt langs Asgog Castle, een ruïne bedekt met klimop waar vandaag de dag alleen de westmuur van is over gebleven. De wandeling gaat verder via Millhouse Powder Works. Hier werd van 1839 tot 1921 buskruit geproduceerd, ondanks enkele ernstige ongelukken in deze periode. De ruïnes van de molen zijn zichtbaar in het bos aan de rechterkant op de weg van Millhouse naar Kames. Tenslotte komt u langs een landingsplaats uit de Tweede Wereldoorlog die gebruikt werd om tanks te verschepen. Deze plek is tegenwoordig een populaire picknickplaats voor wandelaars en de lokale bevolking.
Dag 3
Vandaag wandelt u van Tighnabruaich naar Glendaruel over ongeveer 18 kilometer. Het eerste deel van de route gaat langs het prachtige Loch Riddon. De eerste bezienswaardigheid die u kunt bekijken is Mechan's Vikings Grave. Een bekende plek waar naar verluidt de Noorse prins Meckan is begraven. Hij is gesneuveld tijdens de "Battle of Glendaruel" in 1110. De Vikingen hebben een belangrijke rol gespeeld in de Schotse geschiedenis. Op het hoogtepunt van hun macht hadden zij namelijk een groot deel van Noord-Schotland en de westelijke eilanden in handen. De wandeling gaat verder naar Kilmodan Church, een kleine pittoreske kerk bij een prachtige waterweide. De kerk is te bezoeken en opmerkelijk zijn de drie aparte ingangen, die elk leiden naar een eigen galerij. Volgens de legende was de kerk zo ontworpen dat de drie lokale Campbell-families uit Glendaruel, Ormidale en Colintraive de kerk konden bezoeken zonder met elkaar te hoeven praten. Onderweg heeft u trouwens een grote kans om rode eekhoorns tegen te komen. Deze eekhoorntjes worden al wel een stuk zeldzamer, maar leven al duizenden jaren in Schotland.
Dag 4
Er staat vandaag een lange wandeling op het programma van Glendaruel naar Strachur over ongeveer 25 kilometer. De route gaat eerst langs Dunans Castle, een kasteel wat uitsluitend bezocht kan worden als u dit vooraf reserveert. Ook wandelt u langs de schitterende waterval Allt Robuic Gorge. Als u bij Strachur bent aangekomen kunt u Strachur Smiddy bezoeken. Deze smederij heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1791. Strachur Smiddy is inmiddels gerenoveerd en opengesteld voor het publiek als een museum en handwerkwinkel.
Dag 5
De route gaat vandaag van Strachur naar Lochgoilhead over ongeveer 14 kilometer met panoramische vergezichten. U wandelt langs de Struth Ban Falls, een van de mooiste natuurwonderen op de Cowal Way! De indrukwekkende waterval domineert het landschap en is al van verre te zien. Als u geluk heeft kunt u in dit gebied ook edelherten zien. Boven de waterval ligt het meer Curra Lochain, dat de waterval van water voorziet. U wandelt verder langs Loch Goil waar u kunt genieten van een schitterend landschap.
Dag 6
De wandeling gaat van Lochgoilhead naar Arrochar over ongeveer 16 kilometer. Vandaag heeft u grote kans om de steenarend te zien. Deze iconische en mooie roofvogel is een symbool van Schotland en zijn wildlife. Bijna alle steenarenden in Groot-Brittannië leven in Schotland. Met name op de Cowal Way komt deze vogelsoort veelvuldig voor. U wandelt een schitterende route door Loch Lomond en komt langs Loch Long. Dit meer is vooral populair onder de sportduikers, maar u kunt er ook genieten van een adembenemend landschap. Langs deze route heeft u uitzicht op The Cobbler, een berg van 884 meter hoog. De officiële benaming van deze berg is Ben Arthur, maar de lokale bevolking gebruikt liever de bijnaam The Cobbler. Deze berg is erg populair onder wandelaars en klimmers.
Dag 7
Uw wandelvakantie eindigt in Arrochar. U kunt op eigen gelegenheid terug naar huis reizen.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij u in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 6 overnachtingen inclusief ontbijt
• Uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• Bagage transport op wandeldagen
Niet inbegrepen
• Transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie accommodaties
--
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig w...
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig worden bezocht door onze plaatselijke agenten, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

De B&B's variëren van traditionele boerderijen tot moderne bungalows en van pensions tot kleine familiehotels. De meeste B&B's hebben een ontbijtruimte en in sommige B&B's kan de gastheer/vrouw ook een diner verzorgen. Gedurende uw verblijf in B&B’s kunt u het echte Schotse leven ontdekken en zult u de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die de Schotten zo eigen is.

Wij bieden kamers aan met privé faciliteiten, u heeft dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op uw kamer bevinden of op de gang. Uw verblijf is inclusief Schots ontbijt.

Zodra de boeking door onze agent is bevestigd, sturen wij u een accommodatielijst met de accommodaties die voor u zijn geboekt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden