• Inloggen
  • 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Wandelen & Varen langs de Great Glen Way
Tijdens deze bijzondere individuele groepsreis vaart en wandelt u dwars door Schotland. De reis gaat van Inverness naar Corpach, vlakbij Fort William. Deze 120 kilometer lange route komt langs het Caledonian Canal met Loch Ness, Loch Lochy en Neptune's Staircase. Een bijzondere ervaring!
Boek nu
vanaf € 995 p.p.
meer.jpg
Individuele groepsreis Schotland | Wandel- & Vaarvakantie
Nu al boekbaar voor 2019!
Met het zeilschip Steady volgt u de route van de Great Glen Way. Dit wandelpad loopt van Inverness naar Fort William en komt langs valleien en het beroemde Loch Ness. Het is een heerlijke ontspannen wandeling over bospaden en kleine weggetjes. Voor de minder geoefende wandelaar is het een ideale kennismaking met het langeafstandswandelen. Zo wandelt u (zonder gids) langs langgerekte meren en het Caledonian Canal met zijn vele sluizen. En als u een dag geen zin heeft om te wandelen, dan kunt u ook meevaren naar de volgende plaats.
Highlights
Vertrek op 11 mei 2019
• U reist in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers
• Alle maaltijden en niet alcoholische drankjes zijn inbegrepen
• Caledonian Canal met reeks van indrukwekkende sluizen
• Urquhart Castle prachtig gelegen aan Loch Ness
• Zeilen over Loch Ness naar Fort August
• Wandel door mooie landschappen met weinig hoogte­verschil
• Bos, meren & kanaal

Route
Rechts ziet u een kaartje met de route die u aflegt. Een deel van deze route wandelt u, heeft u een dagje geen zin om te wandelen dan vaart u gezellig mee!
steady sailing highlight foto.jpg
steady sailing highlight foto.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
U verblijft 6 nachten aan boord van het zeilschip Steady. Aan boord zijn vier 2-persoonshutten met stapelbedden.


Dag 1 | 11 mei 2019
U reist op eigen gelegenheid naar Inverness. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vanuit Amsterdam naar Inverness te vliegen. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een vlucht!

Vanaf 15:00 uur kunt u inchecken aan boord van de Steady. De Steady ligt in de haven van Muirtown op het Caledonian Canal al op u te wachten. Na kennismaking met de bemanning en overige deelnemers, zullen de hutten worden toegedeeld en volgt er een gezamenlijke maaltijd waarbij u het glas heft op een geslaagde reis!
Dag 2 | 12 mei 2019
Na het ontbijt wandelt u in uw eigen tempo naar Drumnadrochit over ongeveer 30,5 kilometer.

De Steady ligt voor de nacht ten anker op Loch Ness met uitzicht op Urquhart Castle. Met een bijboot wordt u opgehaald en naar het schip gebracht.
Dag 3 | 13 mei 2019
Vandaag heeft u tijd om Urquhart Castle te bezoeken. s' Middags zeilt u over Loch Ness naar Fort Augustus.
Dag 4 | 14 mei 2019
U wandelt naar Laggan over ongeveer 16 kilometer.
Dag 5 | 15 mei 2019
U wandelt naar Gairlochy over ongeveer 20 kilometer.
Dag 6 | 16 mei 2019
U wandelt naar Corpach over ongeveer 19 kilometer.
Dag 7 | 17 mei 2019
Corpach Basin is het einde van het Caledonian Canal en op loopafstand van Fort William. Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar.

Vanuit Fort William kunt u met de trein naar Glasgow of Edinburgh reizen. Vanuit beide steden kunt u terugvliegen naar Nederland.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• crew van 2 vaste bemanningsleden
• alle scheeps- en schoonmaakkosten
• alle maaltijden en niet alcoholische drankjes. Tijdens het ontbijt maakt u uw eigen lunchpakketje om mee te nemen.
• beddengoed en handdoeken
• gebruik van MUSTO BR1 zeilpak (broek en jas) maat S t/m XXL
• reddingsvesten
Niet inbegrepen
• vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
• aan- en afreis naar het schip
• persoonlijke uitgaven, eventuele entree kosten
• alcoholische drankjes aan boord
• wandelkaart Great Glen Way
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Zeilschip Steady
Schotland-Highlands-Inverness
Tijdens deze reis verblijft u aan boord van het zeilschip Steady.

Steady is een stoere in staal...
Tijdens deze reis verblijft u aan boord van het zeilschip Steady.

Steady is een stoere in staal uitgevoerde stagzeilkits met een traditioneel uiterlijk. Al vanaf de bouw in 1993 werd zij ingericht als charterschip voor gezelschappen tot 8 passagiers. Het schip heeft veel ruimte zowel boven- als onderdeks. In de ruime deksalon met rondom uitzicht bevindt zich ook de navigatiehoek met moderne navigatie- en communicatie apparatuur.

Benedendeks is er een royale goed uitgeruste kombuis, de hoofdsalon met bar, 4 x 2-persoons hutten en een aparte ruimte voor douche en toilet. Er is koud en warm stromend water en het schip wordt verwarmd met dieselkachels. In alle hutten is centrale verwarming.
Lees meer
Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!