Highlights of Scotland
Tijdens deze 7-daagse reis zult u alle hoogtepunten van het prachtige Schotland gaan ontdekken. Reis terug in de tijd bij een bezoek aan één van de vele kastelen, geniet van de adembenemend mooie natuur en ontdek de levendige steden. Na 7 mooie dagen gaat u uitgerust, maar vol mooie herinneringen weer terug naar huis!
Boek nu
vanaf € 318 p.p.
vb34162813_the wallace monumuent_10-08-2019.jpg
Autorondreis Engeland | Midden Schotland
Schotland wordt al jaren door velen bezocht en dat is niet voor niets! De schitterende natuur, de vriendelijke bevolking en de interessante historie en cultuur maken van Schotland een bestemming die u een keer bezocht moet hebben! Tijdens deze reis verblijft u 6 nachten in hetzelfde hotel, zodat u het land op een rustig tempo kunt gaan ontdekken.
Highlights
• Dryburgh Abbey
• Stirling Castle
• Loch Lomond
• Inveraray
• Oban
• Edinburgh
• Pitlochry
• Loch Tummel
• Blair Castle
• Isle of Arran

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
schotland_highlander.jpg
schotland_highlander.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 6 nachten in of in de omgeving van Drymen
Dag 1
U komt in de ochtend aan in Noord-Engeland. Na ontscheping rijdt u in uw eigen tempo richting Drymen. U vervolgt uw route richting Otterburn, dit is ca. 75 km rijden. Onderweg komt u langs Brinkburn Priory, een uit 1135 daterende fraai gerestaureerde Augustijner abdij en het Cragside House Country Park & Garden. U vervolgt uw weg verder richting het hotel via Otterburn, Jedburgh, langs Edinburgh naar Drymen, waar u 6 nachten zult verblijven.

Newcastle-Drymen ca. 285 km
Dag 2
Na het heerlijke Schotse ontbijt gaat u beginnen aan uw dagtocht naar de Trossachs. Vanuit het plaatsje Drymen rijdt u over smalle binnenweggetjes richting Aberfoyle, een gezellig toeristisch plaatsje. U vervolgt uw weg langs wat minder bekende maar prachtige Schotse meren, Loch Ard, Loch Chon en Loch Arklet naar Inversnaid, gelegen aan de oever van Loch Lomond om te genieten van het prachtige uitzicht. U rijdt dezelfde weg terug naar Aberfoyle waar u onderweg nog een bezoek kunt brengen aan het Queen Elizabeth Forest Park Visitor Centre. Vanaf deze plek kunt u heerlijke wandelingen maken. U vervolgt uw route richting Achray Forest naar Loch Katrine. Hier kunt u een mooie boottocht over het meer maken. Daarna rijdt u verder langs Loch Venachar naar Callander en rijdt u via Lake of Menteith terug naar Drymen.

Dagexcursie naar de Trossachs, ca. 140 km
Dag 3
In de ochtend vertrekt u vanuit Drymen naar Loch Tummel, Blair Atholl en Pitlochry dit is ca. 145 km rijden. Onderweg rijdt u langs de oevers van Loch Tay naar het gehucht Fearnan en kunt u bezoek brengen aan het beroemde Queen’s View bij Loch Tummel. U vervolgt uw weg richting Blair Atholl, waar u natuurlijk wel een bezoekje moet brengen aan het unieke Blair Castle. Daarna vervolgt u uw weg richting Pitlochry. Vanuit Pitlochry rijdt u terug naar Drymen, dit is ca. 130km rijden.

Dagexcursie naar de Highlands, ca. 275 km
Dag 4
U vertrekt vandaag vroeg, om genoeg tijd te hebben voor uw bezoek aan Edinburgh. Via Glen Eagles, Glen Devon en Forth Road Bridge rijdt u naar Edinburgh, dit is ca. 120 km rijden. U kunt er voor kiezen om uw dag in Edinburgh door te brengen en te genieten van deze prachtige historische en bijzondere stad of u vervolgt in de middag uw route via Stirling naar Drymen, dit is ca. 90 km rijden. Indien u meer tijd in Edinburgh wilt besteden dan kunt u desgewenst heen- en terug rechtstreeks via Stirling en de Motorway naar en van Edinburgh rijden.

Dagexcursie naar Edinburgh, ca. 210 km.
Dag 5
Vandaag rijdt u na het ontbijt richting Inveraray. Onderweg komt u langs de Pas ‘Rest and be Thankfull’, door een prachtig berggebied, wij raden aan om hier een fotostop te maken. U vervolgt u weg richting Oban, onderweg komt u o.a. langs Arduaine Gardens, Highbank Porcelain Pottery, McCaig’s Tower, Oban Distillery en Kilchurn Castle. Aan het einde van de dag rijdt u via Crianlarich en Loch Lomond weer terug naar Drymen.
Dag 6
Vandaag gaat u het eiland Arran ontdekken, oftewel Miniatuur Schotland. U vertrekt deze morgen al vroeg richting Adrossan, in de haven, meldt u zich uiterlijk rond 9 uur bij de ferry terminal van Caledonian MacBrayne. U reist vanuit Adrossan naar Brodick, de overtocht is niet bij deze reis inbegrepen. U komt rond 10.40 uur aan op het eiland Arran. (afvaarttijden kunnen afwijken). Aangekomen op dit mooie eiland maakt u een rondrit over dit Miniatuur Schotland, onderweg kunt u Goatfell, de hoogste bergpiek op Arran bezoeken of Lochranza Castle, Machrie Moor Standing Stones of King’s Cave bewonderen. Rond 16:00 uur meldt u zich weer in de haven alweer de ferry u weer terugbrengt naar Adrossan. (afvaarttijden kunnen afwijken, ferry niet inbegrepen bij deze reis)
Dag 7
Vandaag is het alweer de laatste dag van uw vakantie. Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u richting Gretna Green. Hier kunt u de Old Blacksmith’s Shop bezoeken. Deze oude smidse is beroemd om de z.g. "runaway" huwelijken (van vaak jonge trouwlustigen, die hier zonder toestemming van wederzijdse ouders wilde trouwen). De Schotse huwelijkswetten waren destijds niet zo streng waarbij men slechts ten overstaan van getuigen in het huwelijk kon treden. Aan het aambeeld van de oude smidse werd dan ook menig huwelijkgesloten.

Hierna rijdt u verder richting Housesteads in het unieke museum en Roman Fort kunt u delen van de oude Romeinse Muur bezichtigen. Daarnaast kunt u een mooie wandeling langs de overblijfselen van de muur maken en genieten van de vergezichten over het open moorland. Vanaf hier is het nog ca. 70 km naar de haven in Newcastle. Aan het eind van de middag kunt u aan boord en gaat u op weg naar huis.

Drymen-Newcastle ca. 285 km.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kun u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kun u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europa dekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 6 overnachtingen inclusief ontbijt
Niet inbegrepen
• dagretour Adrossan naar Brodick, Isle of Arran
• vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Hotel | Winnock Hotel
Schotland-Midden-Schotland-Drymen
Ongeveer 5 km van het beroemde Loch Lomond ligt het Winnock Hotel. Deze voormalige 17e-eeuwse Inn s...
Ongeveer 5 km van het beroemde Loch Lomond ligt het Winnock Hotel. Deze voormalige 17e-eeuwse Inn staat bekend om de prima verzorging.
Het hotel beschikt over een lounge met openhaard, bar met vele soorten whisky, het voortreffelijke Merlin Restaurant en parkeergelegenheid.
De kamers zijn voorzien van een tv, radio, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief Schots ontbijt.
Lees meer
Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!